Μενού Κλείσιμο

2023 GWM Newsletter

Ο σύνδεσμος Ελληνίδες στα Μαθηματικά σας εύχεται καλή Πρωτοχρονιά! Ευχόμαστε το 2024 να φέρει χαρές, χαμόγελα, ευτυχία και επιτυχίες σε σας και τις οικογένειές σας! 

Τη χρονιά που πέρασε ο σύνδεσμος Greek Women in Mathematics διοργάνωσε τις παρακάτω δράσεις: 

• Podcast με καλεσμένες την Καθηγήτρια Δέσποινα Πόταρη του Τμήματος Μαθηματικών του ΕΚΠΑ, με ειδικότητα στη Διδακτική Μαθηματικών και τη Μυρτώ Γασπαρινάτου, υποψήφια διδάκτορα στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και καθηγήτρια μέσης εκπαίδευσης, και συνδιοργανώτριες τις Πολυξένη Σπηλιώτη και Ραφαηλία Τσιαβού. Μπορείτε να βρείτε τα 2 βίντεο εδώ.

 Εκδήλωση «12 Μαΐου: Εορτάζοντας τις Γυναίκες στα Μαθηματικά» στο ΑΠΘ με προβολή της ταινίας “Secrets of the Surface: The Mathematical Vision of Maryam Mirzakhani”.  Η προβολή της ταινίας έγινε ταυτόχρονα στη Σχολή Θετικών Επιστημών και διαδικτυακά.

 Παρουσίαση της έκθεσης Women of Mathematics throughout Europe – A Gallery of Portraits στο Τμήμα Μαθηματικών της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας από τις 2 έως τις 12 Μαΐου (στο πλαίσιο των δράσεων για τη 12η Μαΐου), καθώς και στο Παράρτημα Κεντρικής Μακεδονίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας από τις 12 ως τις 14 Μαΐου (στο πλαίσιο της 13ης Διεθνούς Μαθηματικής Εβδομάδας). Οι παρουσιάσεις συνοδεύτηκαν από διαλέξεις της Καθηγήτριας του ΕΜΠ κ.  Σοφίας Λαμπροπούλου.

• Οργάνωση ημερίδας επαγγελματικού προγραμματισμού στο 2ο Γενικό Λύκειο Πατρών με τη συμμετοχή του Επίκ. Καθηγητή Δημήτρη Χατζάκου του Πανεπιστημίου Πατρών και της Δρ. Εύης Γκέκα, Principal Scientist at Sanofi, Computer-aided drug discovery and molecular design. 

• Συνδιοργάνωση (με τον Τομέα Μαθηματικών της ΣΕΜΦΕ) της ομιλίας “Η ίδρυση του Πολυτεχνείου και οι πρώτοι καθηγητές μαθηματικών” στο ΕΜΠ με ομιλήτρια την τ. Καθηγήτρια του ΕΜΠ και ιστορικό των μαθηματικών κ. Χριστίνα Φίλη.

• Αναζήτηση εθελοντών mentors για το πρόγραμμα mentoring που ο σύνδεσμος θα ξεκινήσει στις αρχές του 2024. Υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση και σας ευχαριστούμε.

Μείνετε συντονισμένες/οι για περισσότερα νέα μας σύντομα: γιορτινό podcast, έναρξη προγράμματος mentoring και 2ο συνέδριο Ελληνίδων στα Μαθηματικά τον Ιούλιο του 2024!

Μετάβαση στο περιεχόμενο